131125-Lvr-Li-P1060991 NSEr is lang en bijzonder intensief aan gewerkt, maar het resultaat mag er zijn! Op de splinternieuwe vlinderweide aan het Lerenveld is een heus vijfsterren bijenhotel gebouwd, een kunstwerk dat geen gelijke kent in de wijde omgeving.

 

Eén en ander kwam tot stand met de gewaardeerde kennisoverdracht van de “Geert Hoste” bij Natuurpunt, in de persoon van entertainer én vakman Joeri Cortens van Natuurpunt Educatie, die de talrijk opgekomen geïnteresseerden eerst uitvoerig inwijdde in de geheimen van het solitaire bijenleven. Op basis van de opgedane kennis togen de vaklui vervolgens aan het werk: Johan als professioneel timmerman, Hans en Gie met andere vrijwilligers uit Lint als verzamelaars van allerlei materiaal dat voor de bouw van het hotel in aanmerking kwam.

Het resultaat van die maandenlange voorbereidingen werd zeer deskundig uitgestald op de vlinderweide op zaterdag 9 november, een zeldzame zonnedag midden in een regenperiode. Het geraamte, - zeg maar de ruwbouw van het hotel - was vooraf reeds gemonteerd en stevig verankerd midden op de vlinderweide, zoals het hoort zuidoost georiënteerd.
Aan de zeer talrijk opgekomen vrijwillige bouwers om de verschillende vakken deskundig te vullen met allerlei materialen die voor zo’n constructie in aanmerking komen: houtblokken in verschillende houtsoorten, allerlei dikten van riet en bamboe, leemvulsel voor de dikste bamboestengels, terracotta bloempotjes en dergelijke meer.

Er werd intensief geboord, gemetst en gepast door het enthousiaste team hotelbouwers, zodat de verschillende onderdelen van het bijenhotel mooi gevuld werden. De optimisten onder de aanwezigen zagen de eerste bijen al rondtoeren, op zoek naar een geschikt onderkomen voor de winter.

Het hotel zelf en de prachtige tuin is dan ook een juweeltje, minstens vijf sterren waardig! Zoals gezegd zijn alle eerste klas ruimtes in dit aparthotel zuidoost georiënteerd, met een maximale mogelijkheid tot heerlijke zonneschijn. Naast éénpersoonskamertjes zijn er ook enkele grotere ruimten beschikbaar, zelfs vergaderlokalen voor de bijen die daaraan behoefte mochten hebben. Overal is bijen-wifi aanwezig, zodat communicatie geen probleem mag vormen. Zwembad en jacuzzi zijn vanzelfsprekend volledig afhankelijk van de weersomstandigheden. Reserveren in “Hotel Natuurpunt Land van Reyen” wordt dus sterk aanbevolen.

De eerste boekingen lopen reeds binnen. De inwonende bijen zullen vanaf dit voorjaar ook een beroep kunnen doen op allerlei lekkers in de onmiddellijke omgeving, want eind november werd ook het restaurant vakkundig afgewerkt met een bijenminnend “all you can eat” struiken-buffet.
Eén en ander belooft alvast een drukte van belang, door iedereen gratis te volgen. Een bezoekje aan de vlinderweide zeker waard, achteraan feestzaal Lerenveld!

131125-Lvr-Li-P1060991 NS

131125-Lvr-Li P1060921 MVdG

131125-Lvr-Li P1060924 NS

131125-Lvr-Li P1060979 MVdG

131125-Lvr-Li P1060985 NS

131125-Lvr-LiP1070111 MVdG

 

Deel deze pagina via:
Inschrijven nieuwsbrief
Mis geen activiteit, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang onze nieuwsbrief Het Oranjetipje
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.