130406-Lvr-Li MvdG P1050173Na een geslaagde test vorig jaar start onze werkgroep in Lint een georganiseerde overzetactie voor amfibieën aan het fietspad Xavier Van Rooy ter hoogte van het Bos van Marpingen (plaatselijk ook bekend als “Kappelekesbos”). Tussen februari en april zullen meer dan 1000 dieren de tocht wagen naar de amfibieënpoelen in het speelbos aan de overzijde van de spoorweg Kontich-Lier. Spijtig genoeg sneuvelen heel wat diertjes onder de banden van fietsers, brommers en ook door de luchtverplaatsing onder een trein.

Wil je een handje toesteken en misschien iets meer leren over deze bijzondere dieren, vul dan het inschrijvingsformulier in of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. We houden je dan per mail op de hoogte van de voorbereidingen en geven je een seintje wanneer de overzetactie effectief start. Lees ook de leidraad voor deelnemers en de tekst over het herkennen van amfibieën:

Amfibiën herkennen

Inschrijvingsformulier paddenoverzet 2014

Leidraad deelnemers paddenoverzet Lint

 

Meer info kan je vinden op www.paddenoverzet.be .

Meer info: Nick Schryvers, paddentrekverantwoordelijke Lint, Natuurpunt Land van Reyen, 03 455 86 84

Deel deze pagina via:
Inschrijven nieuwsbrief
Mis geen activiteit, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang onze nieuwsbrief Het Oranjetipje
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.