131121-Lvr-Mo profilevosSMALDe Nieuwe Wildernis is een adembenemend natuurspektakel, een film voor het hele gezin zoals die nog nooit eerder gemaakt is over de natuur van bij ons. Extraverte konikpaarden, oogverblindende ijsvogels en een jong vossengezin worden een jaar lang gevolgd op hun levenspad. Natuurpunt Land van Reyen vierde haar 20ste verjaardag met een filmvertoning van deze prachtfilm op vrijdag 22 november om 20 uur in de Mark Liebrechtschouwburg, Heilig Kruisstraat 2 in Mortsel.

 

In een uitgestrekt moeras scheert een majestueuze zeearend over de boomtoppen. Denderend trekt een kudde van duizenden wilde paarden voorbij. Twee volwassen edelherten leveren strijd om in de gunst van een hinde te komen. Dit is pure, woeste natuur, zoals je ze nooit eerder zag. En gewoon gefilmd in de lage landen. Natuurpunt lanceert De Nieuwe Wildernis, gedraaid door productiehuis EMS Films in het 6000 hectare grote gebied Oostvaardersplassen in Nederland.

Circle of life

De hoofdrolspelers van De Nieuwe Wildernis zijn geen acteurs, maar dieren: de extraverte konikspaarden, oogverblindende ijsvogels en een jong vossengezin. Soms aangrijpend maar ook vertederend en op andere momenten humoristisch en ontroerend. Zij worden door de seizoenen heen gevolgd op hun levenspad. De dieren moeten samenleven in één gebied. Duizenden onhandige ganzenkuikens vormen een eenvoudige prooi voor hongerige vossen en roofvogels. Kadavers van overleden grazers zijn een smakelijk maaltje voor aaseters. Maar er wordt ook samengewerkt op het grasland. Spreeuwen en konikpaarden blijken de beste maatjes. De winter nadert, de sfeer wordt grimmiger. De plek die in de zomer een paradijs vormt, wordt nu massaal verlaten. Mist, stilte en leegte nemen de regie over. De winter eist veel levens en de vossen en raven vechten om de kadavers. Leven en dood waren nog nooit zo onafscheidelijk verbonden. Dan, na een periode van honger en kou, is er sprake van een wedergeboorte; een konikveulen komt ter wereld in een koud, leeg landschap en de ‘Circle of Life’ kan opnieuw beginnen.


Portret van de Serengeti van de lage landen

Duizenden jaren geleden verliep het leven hier overal zo. Nu zijn het riet, water, de ruige grasvlaktes en de wilde dieren van de Oostvaardersplassen niet alleen uniek voor de lage landen, maar voor heel Europa. De kwaliteit van de beelden kan wedijveren met de grote producties van de BBC. Na opnames van twee jaar is het een prachtproductie geworden. Het meeslepende verhaal van de film wordt verteld door de Vlaamse acteur Johan Heldenbergh.
Zorg dat je er bij bent! Natuurpunt Land van Reyen viert haar 20ste verjaardag met een filmvertoning van deze prachtfilm!

Praktische info

uitverkocht

Afspraak: vrijdag 22 november om 20 uur in de Mark Liebrechtschouwburg, Heilig Kruisstraat 2 in Mortsel.
Kaarten:

Voorverkoop door overschrijving voor 15 november op rekening nr. van Natuurpunt Land van Reyen: BE94 0001 0025 0914, leden graag lidnummer vermelden)
- 4 euro pp voor leden van Natuurpunt Land van Reyen en hun gezin
- 6 euro voor niet leden
Plaatsen zijn niet genummerd, er worden geen tickets opgestuurd, uw inschrijving door overschrijving volstaat om toegang te krijgen.

- Aan de kassa de avond zelf (indien er nog plaatsen beschikbaar zijn): 8 euro

Iedereen welkom!
Een absolute aanrader, ook voor kinderen.
Snel inschrijven is de boodschap!

Inschrijven nieuwsbrief
Mis geen activiteit, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang onze nieuwsbrief Het Oranjetipje
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.