Na het Boshoek heeft de Mortselse schrijfster Sarah Devos een nieuw boek gepubliceerd voor de natuurliefhebbers en ontdekkers van strand & zee. Net zoals haar andere publicaties is het een plezier van bladeren, lezen en ontdekken.

Het Zeeboek van S.DevosIn De Rietvink nr 2 van 2018 las je het interview met de Mortselse schrijfster Sarah Devos over haar ‘Bosboek’. Onlangs verscheen haar tweede natuur-boek maar ditmaal trok zij naar de zee en het strand. Leerzaam op een onderhoudende, speelse manier en met fraaie illustraties van haar hand. Met de zomer-maanden en mogelijk een reis naar zee is dit een boek om dikwijls te raadplegen door jong en oud.

Voor Het zeeboek kon Sarah rekenen op de zeer gewaardeerde medewerking en expertise van deskundigen van o.a. Het Zwin Natuur Park, het VLIZ (Vlaams Instituut voor de Zee), WWF, Natuurpunt, Duinpanne en Staatsbos-beheer Nederland.

Ze ging op stap met mariene biologen, seaweed chef Donald Deschagt, strandvondstenexpert Hans Deblauwe, strandjutters, krabbenkenners, ervaren wadlopers, duingidsen... En ze ontdekte dat ze met al deze professionelen een nieuwe verslaving deelt: onze wonderlijke Noordzee!

Wij citeren uit haar boek:

'Dit boek is bedoeld als leidraad voor mensen die, net als ik, houden van de zee, maar er nog weinig over weten. Het boek en de genoemde soorten zijn dus allesbehalve volledig – daarvoor heb je minstens een twaalfdelige encyclopedie nodig. Dit gaat om de basis, en om dingen die je bovendien makkelijk zelf kunt vinden. Het liefst wilde ik alle waanzinnige dingen die ik te weten kwam met jullie delen, maar schrijven is nu eenmaal schrappen.'

Het Zeeboek is uitgegeven bij Manteau, ISBN: 9789022336458. Winkelprijs: 24,99euro

Lees ons interview met Sarah Devos bij de publicatie van haar Bosboek

Inschrijven nieuwsbrief
Mis geen activiteit, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang onze nieuwsbrief Het Oranjetipje
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.