Ondernemers zonder grenzen, waar Koen De Smet uit Mortsel als ingenieur ter plaatse aan mee werkt, zijn goed bezig!
Koen volgt de zaak wetenschappelijk op en rapporteert daarover internationaal. Ook Werner Sels is lid als Boechoutenaar bij onze afdeling.

Zij zijn de enige Belgen die in de sahel van Burkina Faso zoveel realiseren. Daarvoor krijgen ze erkenning van de UN Conference to Combat Dersertification (in Bonn)

OZG by VN groepsfoto"Ondernemers zonder grenzen" bewijzen dat aanplantingen in extreme gebieden mogeljik zijn. Technieken zijn goed bedacht zonder dat hi-tech materiaal nodig is. Alle bossen van Ondernemers zonder grenzen worden aangelegd volgens de Plan Vivo Standaard (Kyoto Protocol) en geven aanleiding tot V.E.R. certificatie.

Hun project is niet alleen een win-situatie voor de natuur en klimaat maar de plaatselijke bevolking vaart er ook wel bij. Zij worden van in het begin bij het project betrokken en alle producten die door het bos geleverd worden zijn voor eigen gebruik. De overschotten worden verkocht op de plaatselijke markten. Inkomsten uit veredeling van bosproducten zoals manden, matten, borstels,enz... zijn uitsluitend voor de vrouw.

Inschrijven nieuwsbrief
Mis geen activiteit, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang onze nieuwsbrief Het Oranjetipje
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.