De Europese Commissie wil de bestaande wetgeving rond natuurbescherming ondermijnen. Nochtans horen de Vogel- en Habitatrichtlijn bij de beste natuurwetgeving ter wereld. Jaren van voorzichtige vooruitgang dreigen verloren te gaan.

Natuurorganisaties uit heel Europa organiseren verzet tegen plannen Europese Commissie

Van alle kanten ligt de natuurbescherming onder vuur. In Vlaanderen doken dit voorjaar plannen op om het natuurbeleid te kortwieken. Nu ligt ook het Europese natuurbeleid onder vuur.  
De Europese Commissie wil de bestaande wetgeving ondermijnen. Nochtans horen de Vogel- en Habitatrichtlijn bij de beste natuurwetgeving ter wereld. Jaren van voorzichtige vooruitgang dreigen verloren te gaan.

Het is nog niet te laat. Voor ze de wetgeving kan aanpassen, moet de Europese Commissie de mening van de burgers vragen over het natuurbeleid. Daarom zijn meer dan 100 Europese milieu- en natuurverenigingen, waaronder Natuurpunt en WWF, gestart met “Nature Alert”.

Met de actie willen de verenigingen burgers oproepen om, met één enkele klik, hun steun voor de Vogel- en Habitatrichtlijnen kenbaar te maken.

“Onze droom is een uitgebreid netwerk van grote en kleine natuurgebieden in heel Europa”, zegt Chris Steenwegen, directeur van Natuurpunt. “De huidige Europese natuurwetgeving heeft ervoor gezorgd dat de natuur voorzichtig herstelt. Maar onder het mom van administratieve vereenvoudiging wil de Europese Commissie de bestaande wetgeving uitkleden. Dat willen wij tegenhouden.”

Flickr Suite Plugin ERROR! Flickr API-fout: - "Photoset not found"

Foto's WWF

 

Inschrijven nieuwsbrief
Mis geen activiteit, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang onze nieuwsbrief Het Oranjetipje
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.