NatuurDecreet? Neen Joke Schauvliege

Het beheer, het voortbestaan en de uitbreiding van veel natuurgebieden staan op het spel. En dat terwijl het werk van afdelingen en beheerteams van Natuurpunt er net voor zorgt dat in Vlaanderen ook de heel bedreigde planten en dieren nog een toevluchtsoord hebben. In het volgebouwde Vlaanderen zorgt ons werk ervoor dat mensen nog toegang hebben tot natuur dichtbij. Hiervoor richten we de gebieden in met wandelpaden en plankenpaden, of zorgen we ervoor dat kinderen zich kunnen uitleven in een speelbos. Maar ook daarin dreigt het mes te worden gezet. In de huidige voorstellen worden ook die subsidies met 40% verminderd.

Natuurpunt vraagt dat de voorstellen grondig en structureel bijgesteld worden voor de Vlaamse regering hierover een beslissing neemt. We rekenen erop dat Vlaams minister voor Natuur Joke Schauvliege opnieuw de bescherming van de natuur en ook het belang van natuur dichtbij laat primeren.

De komende maanden plannen we een aantal acties om dit de politiek duidelijk te maken.
Als opwarmer zijn we met een petitie gestart om onze eisen te ondersteunen. Onderteken mee de petitie op de site van Natuurpunt of beter: download hier een petitielijst waarop meerderen kunnen ondertekenen.

Deel deze pagina via:
Inschrijven nieuwsbrief
Mis geen activiteit, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang onze nieuwsbrief Het Oranjetipje
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.