130519-Mo KZW Hoeve Dieseghem P1050599 180-135Natuurpunt Land van Reyen houdt op 6 april Opendeurdag in Hoeve Dieseghem in Mortsel van 14 tot 17 uur. (Vervroegd wegens het paasweekend dat op de derde zondag valt).

Wie de fototentoonstelling met 80 jaar oude foto’s uit de privé-collectie van Jan Lernout vorig jaar gemist heeft, krijgt nu opnieuw een kans ze te komen bekijken. Over Hoeve Dieseghem en omgeving, zo'n 80 jaar geleden, in Hoeve Dieseghem.

Het ouderlijk huis van de familie Lernout was gelegen aan de toenmalige Eggestraat, nu Dieseghemlei. De woning staat er nog steeds, huisnummer 25.
Vader Lernout werkte bij Agfa-Gevaert en was amateurfotograaf. En geen slechte, zo blijkt uit de unieke zwart-witbeelden van het landschap rond Hoeve Dieseghem. Boerderijen, weiden, grachten en bomenrijen met spelende kinderen op de plaats waar we nu huizen, wegen en spoorwegen aantreffen. Je zal versteld staan!
Het Natuurpunt Land van Reyen-cafetaria is open voor drankjes, overheerlijk gebak en taart, gemaakt door onze vrijwilligers. Ook onze Groene Winkel is open met wenskaarten, T-shirts, vogelhuisjes, petjes, zoekkaarten, ... en natuurlijk de gegeerde Gageleer- en Belvalbiertjes.

Je kan ons natuurgebied Klein-Zwitserland bezoeken, volop in lentebloei!

Iedereen welkom, breng gerust vrienden en familie mee!  Toegang is gratis.

Adres: Hoeve Dieseghem, Wouter Volcaertstraat 44, Mortsel. Van 14 tot 17 uur.

Info tentoonstelling: marita.vandergucht[at]telenet.be, 03 455 86 84
Info Groene Winkel: jan.vera[at]skynet.be

 130519-Mo KZW Hoeve Dieseghem

 

Deel deze pagina via:
Inschrijven nieuwsbrief
Mis geen activiteit, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang onze nieuwsbrief Het Oranjetipje
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.