slechtvalk jong Agfa MarkHofmanDe aangekondigde happening op zaterdag 5 mei was een voltreffer!
Vele natuurliefhebbers vonden de weg naar de onthaalruimte en het auditorium van Agfa, en dankzij het prachtige weer ook naar de fabriekspoort in de Hendrik Kuypersstraat.

Over de fabriekspoort stonden naast de infotent van Natuurpunt enkele telescopen en verrekijkers. Jong en oud maakten er gretig gebruik van!

In het auditorium spraken achtereenvolgens Steve d’Hulster, schepen van Mortsel, Marc Hofman, afgevaardigde Agfa Milieudienst, en Gerald Driessens van Natuurpunt. Die laatste gaf een boeiende en interessante lezing over ‘De (symbool-)waarde van de slechtvalk’.

Slechtvalkhappening kijkstandDaarna kon men doorlopend de documentaire “Sarah & Jules, slechtvalken op ’t Kiel” bekijken.

In de onthaalruimte was het een komen en gaan van geïnteresseerden aan de infostands van Natuurpunt, Vogelwerkgroep ARDEA en Vogelbescherming Vlaanderen. Een educatieve tentoonstelling over (slecht-)valken en andere roofvogels, airbrush kunst van Inge Kennis, natuurfoto’s genomen door de leden van de Bond voor Verantwoorde Natuurfotografie (BVNF) waren allemaal activiteiten die een meerwaarde waren voor dit event. Kinderanimatie en een drankje of hapje bij de Oxfam Wereldwinkel rondden het geheel af.

Tijdens het ringen van de slechtvalkjongen gaf Eddie Schild van Ardea, deskundige commentaar bij de livebeelden van de webcam, en beantwoordde daarnaast alle vragen van het aandachtige publiek.

En dan de slechtvalken… die waanden zich even BS in Vlaanderen (Bekende Slechtvalken).

Slechtvalkhappening Presentatie in auditorium 740px

Lees meer over de slechtvalken (in Mortsel)

Bekijk alle foto's op onze Flickr-site

Tekst en foto's Paul Van Iersel

 

Inschrijven nieuwsbrief
Mis geen activiteit, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang onze nieuwsbrief Het Oranjetipje
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.