Klein-Zwitserland amfibiepoelIn de lente werd met zwaar materiaal het vijvertje dat vroeger een veepoel was, uitgediept zodat amfibieën hier een onderkomen kunnen in vinden.

Bleek dat wandelaars hier een leuke attractie vonden om hun hond erin te laten zwemmen, te laten springen achter weggooide stokken…. Dit verdrijft de waterminnende dieren die we op dit natuurgebied toch graag hadden verwelkomd. Omdat verbodsbepalingen weinig effect hebben, werd er gekozen om dit klein stukje gebied af te schermen. van bezoekers.

De professionele beheerploeg van Natuurpunt is op 14 juni begonnen met het plaatsen van een omheining.

hekken rond amfibiepoelWij hopen dat er aan de herstelde poel terug meer rust komt zodat libellen en amfibieën er zich terug nestelen terwijl vogels en de kleine zoogdieren er niet verjaagd of afgeschrikt worden. Annelies zag al onmiddelijk het effect daar ze kort na de werken 3 verschillende libellensoorten hun eitjes zag afzetten in de poel, zo zag ze ook massa's drinkende konijntjes, kauwen, mezekes, … We verwachten dat verschillende soorten waterplanten zullen opkomen.

Er werd voorgesteld om langs het wandelpad bovenop de middenberm een uitkijkpunt richting de poel te maken, zodat ieder van het natuurleven rond de poel kan genieten zonder het leven aldaar te verstoren.

Wordt vervolgd!

Klein-Zwitserland werkvoorbereiding omheining

Lees ook het artikel waarin het hernieuwd beheer aangekondigd werd

Deel deze pagina via:
Inschrijven nieuwsbrief
Mis geen activiteit, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang onze nieuwsbrief Het Oranjetipje
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.