Dankzij de onverdroten en enthousiaste inzet van een team gemotiveerde Land van Reyen-vrijwilligers zijn we er op korte tijd in geslaagd om het Babbelkroonbos langs Hoog-Lachenen, op grondgebied Lier maar grenzend aan Lint, een nieuw gezicht te geven. De eerste prioriteit voor dat ongerepte bos was de doeltreffende bestrijding van de reuzebalsemien, die zowat twee derde van de bosoppervlakte in beslag had genomen. Door die exoot uit te roeien wilden we onze eigen, inlandse flora opnieuw de kans geven die ze verdienen.

Vanaf begin juli 2010, dus na het broedseizoen, gingen we aan de slag in percelen en aan diverse paden naar de opgehangen nestkasten van de Universiteit Antwerpen. Gelukkig laat de reuzebalsemien zich vrij gemakkelijk verwijderen, dus reeds na enkele sessies waren de resultaten merkbaar. De plant wordt verwijderd vooraleer hij de kans heeft gehad om zaden te verspreiden. 

We kijken nu met belangstelling uit naar volgend voorjaar om te zien wat het resultaat is van onze actie en of we de ingeslagen weg verder kunnen volgen. Alvast een dikke proficiat aan het team vrijwilligers dat zich met zo veel enthousiasme heeft inzet om van het Babbelkroonbos een stuk natuur te maken waar de biodiversiteit opnieuw volledig tot haar recht kan komen!

Inschrijven nieuwsbrief
Mis geen activiteit, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang onze nieuwsbrief Het Oranjetipje
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.