Om de twee maanden organiseert Natuurpunt Lint langs de fietsostrade Lint-Lier en in het Bos van Marpingen een zwerfvuil-opruimactie. In februari 2010 vonden we een gesloten kartonnen doos die omgekeerd op enige afstand van het fietspad lag.  

Bij het omdraaien van de doos bleek ze vol ‘leven’ te zitten: niet minder dan drie volwassen, doodbange cavia’s, vergezeld van een handvol stro en twee kleine worteltjes. Cavia’s als zwerfvuil?! Je moet maar durven. Gelukkig was één van de vrijwilligers bereid om de beestjes mee te nemen naar huis, waar hen een beter lot wachtte dan een dropping ergens in het veld. Een zelfde actie leverde, midden in het winterseizoen, niet minder dan vijf volle blauwe afvalzakken op. Het grootste deel van de inhoud vonden we in de onmiddellijke buurt van de jeugdlokalen en aan Luitersheide, inclusief een intacte kinderfiets in een grachtkant. 

 100206-Lvr-Li P1000242Medium

 

Inschrijven nieuwsbrief
Mis geen activiteit, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang onze nieuwsbrief Het Oranjetipje
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.