Naar jaarlijkse gewoonte nemen we weer de strijd op tegen de woekerende exoot reuzebalsemienen .

De broedtijd van vogels is voorbij, reekalfjes lopen al mee met hun moeder en het zomerweer is al een tijdje bezig. Hoog tijd om te starten met beheerwerken in het Babbelkroonbos.

Vrijwilligers kunnen meehelpen met licht beheerwerk zoals het uittrekken van reuzebalsemienen (exoten). Dit vraagt geen speciale vaardigheden, ook kinderen kunnen dus een handje toesteken.
Graag zelfs! Kom gerust eens meewerken met andere enthousiaste vrijwilligers en ondervind hoe leuk en aangenaam deze inzet voor de natuur kan zijn.

In de zomer is het aangenaam koel in het Babbelkroonbos en je kan allerlei diersoorten zien als bosvlinders, sprinkhanen, eekhoorntjes, roofvogels en soms zelfs ook enkele reetjes of een vos. Dat is altijd een indrukwekkende ervaring.

We werken maximaal twee uur per dag. Uiteraard kan je komen en gaan wanneer het je past. Naargelang de beschikbaarheid en de dagkeuze door vrijwilligers wordt er overdag, ’s avonds of in het weekend gewerkt. We bewaren de nodige afstand van elkaar.

We houden elkaar vooraf op de hoogte per e-mail, dus stuur ons een mailtje met je voorkeursdagen. Vervolgens ontvang je de werkmomenten die worden afgesproken. Op regendagen of bij stevige wind wordt niet gewerkt.

Afspraak telkens aan de ingang van het bos aan Hoog-Lachenen (verlenging van de Bouwenstraat)
Fietsers kunnen doorrijden tot aan de slagboom van het bos. Parkeren kan aan de begraafplaats in de Bouwenstraat en dan is het nog enkele minuutjes stappen.

Breng zelf je handschoenen mee en een drankfles. Draag een lange broek, lange mouwen en stevige schoenen.

Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Babbelkroonbos
Babbelkroonbos

verwijderde balsemien

Meer over het Babbelkroonbos

Deel deze pagina via:
Inschrijven nieuwsbrief
Mis geen activiteit, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang onze nieuwsbrief Het Oranjetipje
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.