In vorige De Rietvink werd een warme oproep gelanceerd om mee te werken aan een gemeentelijk klimaatactieplan voor Lint. Meerdere geïnteresseerden hebben zich gemeld, en de werkgroep zet zich ijverig in.

Je kan een tentoonstelling gaan bezoeken tijdens de zomermaanden in het Lintse Ontmoetingscentrum “De Witte Merel”. Een prachtige affiche om die aan te kondigen, prijkt in het Lintse straatbeeld. Met speciale dank aan Saartje Vandendriessche, bekende Vlaming en geboren Lintenaar, wiens hart ook sneller klopt voor (het behoud van) natuur in onze gemeente!

We hebben ook een online-enquête klaar, om bij de Lintse burgers te peilen naar de pijnpunten en te zoeken naar oplossingen. Die enquête vind je vanaf 18 juli op www.lint.be 

We hopen dat zoveel mogelijk Lintenaren daaraan zullen deelnemen.

Natuurpunt Land van Reyen werkt graag mee om deze informatie verder te verspreiden via website en nieuwsbrief “Het Oranjetipje”. Ook bij activiteiten van Natuurpunt Lint (zwerfvuilacties en zomerse beheerwerken) zal iemand van de werkgroep aanwezig zijn om je vragen te beantwoorden. Dus in het oog te houden en zeg het ook voort!

Boodschap mee verspreiden

Mee nadenken, mee zoeken, betrokkenheid en participatie zijn geen holle woorden, maar worden werkelijkheid door deze manier van aanpakken. Alleen bij voldoende respons heeft de burger ook ècht inspraak en kan hij/zij ook ècht wegen op het beleid. Grijp je kans!

Verspreid dus de boodschap en moedig mensen aan om even wat van hun tijd te spenderen aan het invullen van deze enquête. Alvast bedankt!

Uiteraard zullen de resultaten in één van de volgende De Rietvink-en, op bovenvermelde websites en nieuwsbrieven worden meegedeeld en besproken.

Er werd hard (en met ons hart) aan gewerkt, nu hopen we op jouw medewerking!
Alvast bedankt!!

Werkgroep Klimaatactieplan Lint

170623 MiNa Lint poster

 

Deel deze pagina via:
Inschrijven nieuwsbrief
Mis geen activiteit, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang onze nieuwsbrief Het Oranjetipje
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.