Vrijdagavond 25 maart kwamen kinderen van het derde leerjaar van basisschool Mater Christi een handje toesteken bij de paddenoverzet aan het Bos van Marpingen, langs de fietsostrade. Leerkrachten en ouders waren er ook bij.

160324 Li pasop vr paddenEerder dit jaar kregen deze kinderen les over het nut van de paddenoverzet en maakten ze mooie tekeningen die langs het fietspad werden gehangen om zo voorbijgangers te verwittigen en te vragen voorzichtig te zijn voor de overstekende amfibieën. Je leest er binnenkort alles over in ons ledenblad De Rietvink.

Nick Schryvers (paddenoverzetverantwoordelijke Natuurpunt Lint) gaf een korte uitleg voor de jonge helpertjes. Iedereen droeg een fluohesje om goed zichtbaar te zijn voor tweewielers. Nadien werd er in groep gewandeld tot bij de overzetplaats ter hoogte van het Bos van Marpingen. Daar startte het verzamelen: met een zaklamp zochten de enthousiaste vrijwilligertjes naar amfibieën op het fietspad. Voorzichtig werden ze in hun meegebrachte emmertjes gezet. Later werden de beestjes geteld, gedetermineerd en voorbij het fietspad én de spoorweg gezet, in de buurt van hun voorplantingspoelen. 

paddenoverzet bekijken van de vangst

Deel deze pagina via:
Inschrijven nieuwsbrief
Mis geen activiteit, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang onze nieuwsbrief Het Oranjetipje
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.