140313-Li-Liv Lint BeaBijIMG 4662 180-120De familie Aerts, Lintse natuurpuntleden sinds december 2013, kregen de wilde bijenmicrobe meteen te pakken. Nadat Bea eerst de info-avond door Joeri Cortens over wilde bijen had bijgewoond, en dan ferm had meegeholpen aan de bouw van het Natuurpunt Land van Reyen-bijenhotel aan de vlinderweide, begon ze aan een nieuw en eigen ontwerp voor haar tuin. Het is een “klein broertje” geworden met dezelfde “trekken”.

De tuin van de familie Aerts, op een steenworp van de vlinderweide, is prachtig aangelegd met bijenvriendelijke vaste planten, meerdere bijenhotels,vogelhuisjes bij de vleet, een mooie vijver voor amfibieën, zelfs vleermuizen nestelen er in de raamkozijnen.

Aan een prachtig bijenhotel, dat al enige jaren bij de moestuin hangt, was het op 12 en 13 maart, en de zonnige week ervoor ook al, een gegons van jewelste door wilde bijen, die aan en af vlogen, en zich een weg naar buiten knaagden.

(Mocht de video niet afspelen: zie op youtube)

Gehoornde metselbijen vliegen er met vele tientallen enthousiast aan en af. De mannetjes, die eerst uitkomen, wachten ongeduldig op de vrouwtjes voor bevruchting. Ook haar nieuw hotel krijgt al bezoek.

Bij het bijenhotel op de vlinderweide zelf zijn ook al enkele van deze soort, aan het werk. Een prachtig schouwspel. Eens een wild bijtje binnenkruipt, zijn ze redelijk lang bezig binnenin. Het is een getuur en wachten tot ze zoemend weer verschijnen.

Prachtig om er glimlachend naar te kunnen staan kijken. Daar doen we ’t voor!

 

Op 9 november werd het bijenhotel aan de vlinderweide gevuld. Bea aan het werk.

 

Gehoornde metselbij, mannetje, te herkennen aan de witte haren op de kop. Vrouwtjes hebben een zwart kopje.

 

 

Deel deze pagina via:
Inschrijven nieuwsbrief
Mis geen activiteit, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang onze nieuwsbrief Het Oranjetipje
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.