Op dinsdag 12 oktober gaf Wim Veraghtert van Natuurpunt Educatie tijdens een open milieuraad in de Raadzaal van het gemeentehuis van Boechout een infosessie over biodiversiteit. Biodiversiteit is de verscheidenheid van planten en dieren in de natuur en in onze omgeving. 2010 is uitgeroepen tot Internationaal Jaar van de Biodiversiteit. De deadline van Countdown 2010 nadert: op de internationale Wereldduurzaamheidstop van 2002 in Johannesburg was afgesproken de achteruitgang van de biodiversiteit te stoppen tegen eind 2010.

 

Halen we dat streefdoel in de wereld? In Vlaanderen? En in Boechout? Waarom is biodiversiteit en het behoud ervan belangrijk? Wat kunnen lokale verenigingen, overheden en burgers doen om soortenrijkdom in eigen regio te behouden?

Een antwoord op die en andere vragen krijg je tijdens de infosessie biodiversiteit. Leefmilieuschepen Jeroen Truyens en burgemeester Koen T’Sijen gaven tekst en uitleg bij wat het gemeentebestuur in 2010 en later concreet zal ondernemen om de biodiversiteit in onze gemeente te behouden en waar mogelijk te versterken.

Bert Andries, voorzitter van Natuurpunt Land van Reyen, lichtte toe wat de plaatselijke Natuurpuntafdeling allemaal doet en zal doen voor de lokale biodiversiteit. Nadien werden de gemaakte afspraken over biodiversiteit in onze gemeente vastgelegd door de plechtige ondertekening van het lokale charter voor biodiversiteit.

Inschrijven nieuwsbrief
Mis geen activiteit, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang onze nieuwsbrief Het Oranjetipje
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.