101020-Lvr-Bo-Mbv 045In oktober 2010 werden de Aubrac-koeien uit ons begrazingsblok in de Molenbeekvallei weggehaald omdat ze moesten kalveren.  Er stond een stier bij, weet je wel, en dan geraken koeien al eens drachtig.

Dat kalveren gebeurt beter op stal, zegt de kweker ons, want de kalveren die ‘in het wild’ worden geboren, zijn bijna niet meer te vangen. Je moet daar al een ervaren cowboy voor zijn, vandaar. Dus weg koeien, en onze stier bleef eenzaam achter.  Maar niet voor lang. Toen een verse lading koeien arriveerde,  die voor de laatste maanden begrazing zou zorgen, was er één koe bij waarvan de horens niet afgezaagd waren.  Die koe zag onze stier onmiddellijk zitten en vice versa. Liefde op het eerste gezicht! Eerlijk gezegd: wij vinden zo’n intacte koe mét horens ook veel mooier! Sindsdien wijken koe en stier niet meer van elkaars zijde, wat mooie plaatjes kan opleveren.

101020-Lvr-Bo-Mbv 035

101020-Lvr-Bo-Mbv 045

101020-Lvr-Bo-Mbv 047

101020-Lvr-Bo-Mbv 049

 

Inschrijven nieuwsbrief
Mis geen activiteit, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang onze nieuwsbrief Het Oranjetipje
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.