De Streekvereniging Zuidrand pakt in samenwerking met de Provincie Antwerpen uit met een nieuwe wandelkaart voor wandelgebied Zuidrand. Gedeputeerde voor Natuur en Leefmilieu, Rik Röttger, is enthousiast: “Er zijn verschillende redenen waarom wandelen in de natuur goed is: regelmatig bewegen en contact met groen is goed voor de fysieke en mentale gezondheid. Bomen hebben een verkoelend effect, als je weet dat 1 boom gelijk staat met 10 airco’s, dan kan je maar beter wat verkoeling zoeken langs schaduwrijke wandelplekken. Wandelwegen dragen ook bij aan de natuur en het landschap, op plekken met minder autoverkeer komen namelijk meer planten en dieren voor.

Wandelgebied Zuidrand biedt je een selectie van 195 km wandellussen langsheen kasteeldomeinen, forten, beekvalleien, boscomplexen en landbouwgebieden die typerend zijn voor deze regio. Zo kunnen wandelaars maar liefst 17 km wandelpaden in de Zuidrand ontdekken die voorheen niet op de kaart stonden.

Nieuwe wandelingen troef

Zuidrand WandelkaartDe wandelkaart heeft heel wat moois in petto voor haar bezoekers, zo zijn er veel nieuwe wandelingen te verkennen in de Zuidrand.Onder meer de John Juchemwandeling in Mortsel, de Zandbergenwandeling in Kontich, de uitbreiding van het Bos- en Beemdenpad in Lint en Hove met het Laarzenpad en het Uilenbos.

Daarnaast kan je ook de nieuw aangelegde paden in Hof ter Linden in Edegem, nieuwe paden in Landschapspark Frijthout (Hove) en sportpark Sneppenbos (Boechout) exploreren.
Ook de prachtige wandelingen in gemeenten Aartselaar, Borsbeek en district Wilrijk blijven sterkhouders op de nieuwe wandelkaart.

“De nieuwe wandelkaart is een product van de streekvereniging Zuidrand. De wandelkaart belichaamt ook heel goed de integratie tussen de verschillende thema’s die we binnen de streekvereniging bundelen.”, verduidelijkt ondervoorzitter Goedele Van der Spiegel, schepen in Edegem.

“Cultuur komt aan bod via de aanduiding van belangrijke erfgoedsites: onze kasteeldomeinen en forten. Natuurgebieden worden aan elkaar gesloten via trage wegen. En onze toeristische insteek zal er nu voor zorgen dat deze wandelkaart breed uitgedragen wordt.”

Burgemeester Bart Seldeslachts: “De Zuidrand ontwikkelde ook de interactieve Zuidrand-wandelapp speciaal voor gezinnen met weetgrage kinderen tussen 5 en 13 jaar. Zo kan je het verrassende natuurlijke en historische erfgoed van een mooie streek - vlakbij huis ontdekken. De interactieve Zuidrand Wandelapp prikkelt de speur- en staplust van de kinderen, en biedt een unieke combinatie van tof wandelen, spelenderwijs ontdekken en opdrachtjes uitvoeren. De app kan je gratis downloaden in de Apple App-store of Google Play. Zoek op 'Zuidrand wandelapp”.

Streekvereniging Zuidrand

De Streekvereniging Zuidrand is een samenwerkingsverband tussen zeven gemeenten (Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint en Mortsel), de provincie Antwerpen en de Vlaamse Overheid. Voor deze wandelkaart werkt ze samen met de gemeente Boechout en district Wilrijk.

Ze werkt aan projecten op het snijvlak van natuur-, landbouw -en landschapszorg, open ruimte, erfgoedbeheer en -behoud, toerisme en cultuurbeleving. Door de unieke samenwerking tussen overheden en vrijwilligers versterken we de streekidentiteit.
Meer info over de Streekvereniging Zuidrand en alle partners kan je terugvinden op www.dezuidrand.be

Praktisch

De nieuwe wandelkaart kost 5 euro en kan je bij ons kopen tijdens de opendeurdagen Klein-Zwitserland of in het gemeentehuis van Aartselaar, Boechout, Borsbeek, Edegem, Hove, Kontich, Lint, Mortsel of Wilrijk.

Voor meer informatie, kan u terecht bij Anke Spans, Medewerker communicatie, recreatie en toerisme, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Deel deze pagina via:
Inschrijven nieuwsbrief
Mis geen activiteit, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang onze nieuwsbrief Het Oranjetipje
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.