Kapelletje in Bos van MarpingenOp vraag van de Provincie Antwerpen hebben vrijwilligers van Natuurpunt Land van Reyen in Lint een nieuwe natuurwandeling uitgestippeld: het Bos- en beemdenpad in Lint. Deze wandeling past in het kader van Landschapspark Zuidrand, dat werk maakt van betere beleefbare open ruimte in de Antwerpse Zuidrand.

Buurtweg naast bos van Marpingen_
Buurtweg naast bos van Marpingen_
De wandelkaart van Landschapspark Zuidrand omvat 23 mooie wandellussen in de gemeenten Boechout-Vremde, Mortsel, Hove, Aartselaar, Borsbeek, Edegem, Kontich, Wilrijk en Lint.

Het Bos- en beemdenpad in Lint is een kleine 10 km lang en verbindt een aantal mooie plekjes in het centrum met de open ruimte van Lint, grenzend aan de gemeenten Kontich, Hove en Boechout. Vanuit het centrum loopt de wandeling in oostelijke richting naar de Lintse Vlinderweide met bijenhotel. Vandaar gaat het via de fietsostrade naar het Bos van Marpingen, waar het pad gevolgd wordt om dan terug te keren langs het fietspad richting Kontich. Daarna wordt de Beekhoekvallei, deel van de Lauwerijkbeekvallei, bezocht. Vermits de wandeling het Bos van Marpingen verbindt met de Beekhoekvallei werd de naam “Bos- en beemdenpad” gekozen.

Groene pijl van het Bos- en beemdenpad
Groene pijl van het Bos- en beemdenpad
De meeste pijlen zijn als stickers gekleefd op bestaande verlichtingspalen, palen van verkeersborden, etc. Op sommige plaatsen, zoals in het Bos van Marpingen, werden houten palen door de gemeente geplaatst, na akkoord van het Agentschap voor Natuur en Bos die het bos beheert. De kleurcode van het Bos- en beemdenpad op de nieuwe landschapskaart is groen. Oranje verbindingspijlen aan het station wijzen naar aansluitende wandelingen in Hove en Kontich. Aan het Kerkplein en aan het station in de Fabrieksstraat staat een infobord met een grote versie van de kaart.

Bordje Eugeen Goeyvaertspad
Bordje Eugeen Goeyvaertspad
Park Lint met links Orangerie Heemkundige Kring
Park Lint met links Orangerie Heemkundige Kring
Ook het Eugeen Goeyvaertspad van de Lintse Heemkundige Kring - zwart aangeduid op de kaart - is op de kaart te vinden. Van dit pad is ook nog een wandelbrochure verkrijgbaar aan 2,5 euro, met uitleg over bijzondere plekjes die je voorbij wandelt en mooie beschrijvingen van de fauna en flora.

De wandelkaart Landschapspark Zuidrand is te koop voor 5 euro bij Natuurpunt Land van Reyen, de Heemkundige Kring “Eugeen Goeyvaerts” en bij alle deelnemende gemeenten die eraan meewerkten.

Alvast veel wandelplezier in Lint!

Bekijk alle foto's in ons foto-album!

 

Zicht op Modelhoeve vanuit Beekhoekvallei
Zicht op Modelhoeve vanuit Beekhoekvallei

 

Inschrijven nieuwsbrief
Mis geen activiteit, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang onze nieuwsbrief Het Oranjetipje
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.