De provincie Antwerpen publiceert haar tweede wandelkaart die Kontich, Hove, Boechout, Lint, Borsbeek, Edegem, Aartselaar, stad Mortsel en district Wilrijk bestrijkt.

141003 DeReukens 248De nieuwe wandelkaart neemt je mee naar fort 3 in Borsbeek, Fort 4 in Mortsel, Fort 5 in Edegem, Fort 6 en 7 in Wilrijk, naar tal van kasteeldomeinen zoals Solhof in Aartselaar, Klaverblad in Wilrijk, Groeningenhof in Kontich, Hof Ter Linden in Edegem, Weyninckhove in Hove, het kasteeldomein en de Lauwerijkbeekvallei van Lint, Frijthout in Hove en Boechout tot de Molenbeekvallei in Vremde. De wandelkaart brengt je ook naar de beekvalleien, bestaande uit een mozaïek van landbouw, natuur en bos.

201 km en 23 bewegwijzerde wandellussen

Al deze gemeenten en de provincie Antwerpen sloegen de handen in elkaar en werkten samen met partners en vrijwilligersorganisaties zoals Natuurpunt, om het wandelgebied uit te breiden en een nieuwe wandelkaart te lanceren. Samen maakten ze zo werk van meer en betere beleefbare open ruimte in de Antwerpse Zuidrand.

Wanneer: zaterdag 11 oktober vanaf 15.30 uur in Natuurgebied De Reukens.
Start begeleide wandelingen door Natuurpunt aan de parking ten einde Oeyevaersbosch in Aartselaar.
Iedereen is welkom!!

Natuurgebied De Reukens

In het open ruimte gebied De Reukens wordt sinds enkele jaren gewerkt aan een natuurlijk en gevarieerd landschap. Hiervoor werkt het Agentschap voor Natuur en Bos samen met de gemeente Aartselaar en Natuurpunt en werden intussen al heel wat gronden aangekocht en ingericht. Een deel van de gronden werd een jong bos aangeplant, er werd een boomgaard en een dreef aangeplant alsook een poel aangelegd.141003 DeReukens 263 Nu de bossen stilaan vorm krijgen, is de tijd rijp om het gebied officieel toegankelijk te maken. Fietsers kunnen nu al langs het Reukenspad doorheen het gebied. Wandelaars zullen weldra via een wandellus een rondgang kunnen maken in het gebied zelf. Op vraag van vele bezoekers wordt er binnenkort nog een picknickzone ingericht. Samen met de publicatie van de tweede wandelkaart is het dus dubbel feest voor De Reukens.

Kom het open ruimtegebied De Reukens in Aartselaar ontdekken tijdens de opening, onder begeleiding van bekwame gidsen die je in het gebied meenemen. Op het infomarktje kan je de wandelkaart kopen aan 5 euro per stuk, kan je bijenhotels maken, kom je wat meer te weten en kan je een drankje verkrijgen.

Meer info over de kaart en De Reukens in Aartselaar op site : www.natuuraartselaar.be
Meer informatie over het wandelgebied op de site van Provincie Antwerpen
Flyer voor de wandelkaart.

Foto's : Mie De Backer

Inschrijven nieuwsbrief
Mis geen activiteit, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang onze nieuwsbrief Het Oranjetipje
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.