In de eerste helft van januari 2014 ontdekt Annelies Jacobs op Klein-Zwitserland een kelder waarin een 20-tal vleermuizen blijken te overwinteren. Ook dit nieuwsfeit haalt uitvoerig de pers en zijn nogmaals argumenten tegen het afgraven van de berm R11 en natuurgebied Klein-Zwitserland.

Op 19 januari 2014 vindt op de Algemene ledenvergadering van kern Mortsel de generatiewissel in het bestuur van de kern plaats. Griet Lambert als voorzitter en Jo Vertommen als secretaris worden uitvoerig bedankt voor hun jarenlange inzet voor Natuurpunt Mortsel. De leden verkiezen unaniem een nieuwe bestuur waaronder de nieuwkomers Annelies Jacobs tot voorzitter, An Casteels tot ondervoorzitter en Marc Verbelen tot secretaris. Deze ambitieuze bestuursploeg zal de komende jaren de werking van Natuurpunt in Mortsel op zich nemen en de natuur in Mortsel veilig stellen.

 

Op 15 februari 2014 viert Natuurpunt Land van Reyen haar 20-jarig bestaan met een jubileumeditie van de Algemene Ledenvergadering in theater Vooruit in Boechout. Er staat o.a. een heuse professionele film over de werking van 20 jaar Natuurpunt Land van Reyen op het programma. In de foyer zijn de genomineerde foto’s van de fotowedstrijd tentoongesteld. Die avond worden de winnaars bekend gemaakt.

Van een pril initiatief is Natuurpunt Land van Reyen ondertussen uitgegroeid tot een sterke en performante afdeling.


Dit alles is kunnen gebeuren met de steun van vele sponsors, van het Vlaams Gewest, de provincie Antwerpen, en de gemeente Boechout-Vremde voor de aankoopsubsidies, van het Fonds Fernanda van Hege van de Koning Boudewijnstichting, van Afdeling Natuur van het ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en later het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), de gemeente Lint en de stad Mortsel, de steun vanuit het Natuurpuntsecretariaat in Mechelen, maar vooral dankzij de stille werkers achter de schermen, de vele vrijwilligers bij beheerwerken, de scholen, de jeugdverenigingen, de redactieploegen van 'De Rietvink', website, nieuwsbrief Oranje.tipje en onze Facebookpagina, de lay-outers, de bussers, de standhouders op de vele markten en beurzen, de ledenwervers, de vertegenwoordigers in adviesraden, de natuurgidsen, de inventariseerders, alle bestuursleden en conservators en alle vrijwilligers die ons geregeld komen helpen bij activiteiten en zoveel meer.


Want deze vele vrijwilligers houden Natuurpunt Land van Reyen draaiende.


Zonder hen zou dit alles immers nooit mogelijk geweest zijn!


Bert Andries
Stichter en Voorzitter Natuurpunt Land Van Reyen


1 februari 2014

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 
Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.