ATV | Mortsel in de kijker met de Slechtvalkhappening

Zowat half Mortsel verzamelde op 5 mei aan de fabriek van Agfa-Gevaert. Aan de grote schoorsteen hangt een nest waar sinds 3 weken een nest van 4 jonge slechtvalken en hun ouders wonen. Tijdens de happening konden de aanwezigen het ringen van de jonge slechtvalken mee volgen.

Bekijk het ATV-filmpje op hun site

GvA | 4 slechvalken geboren in schoorsteen bij Agfa-Gevaert

Klein persbericht op de site van Gazet van Antwerpen over het uitkomen van de eieren van de slechtvalken die nestelen hoog boven op de schoorsteen van Agfa.

Artikel op GvA-site

Lees meer...

ATV | Boechout: inhuldiging kijkwand bij aankoop nieuw perceel

Gedeputeerde Rik Röttger heeft gisteren, samen met schepen Mik Renders van de gemeente Boechout en Natuurpunt Land van Reyen, een kijkwand en een nieuw ingericht perceel aan de Molenbeekvallei officieel ingehuldigd.

Lees het nieuwsbericht op ATV-site

GvA | Hove: populariteit Uilenbos baart zorgen

sinds he tUilenbos is opengesteld voor het publiek, gaan er heel wat natuurliefhebbers er naartoe voor een mooi wandeling. Probleem is echter dat het voor bezoekers niet duidleijk is waar zij hun auto kwijt kunnen.

Artikel op GvA+

GvA | Lint: kapwerken in Babbelkroonbos

In het Babbelkroonbos op de grens van Lint en Lier worden bomen gekapt. Met deze ingreep wordt het bos gezonder en ook veiliger.

Op GvA+ lees je meer hierover

GvA | Vremde: winterwandeling Land van Reyen

GvA bericht in het kort over onze winterwandeling in de Molenbeekvallei.

Bericht op site GvA

GvA | Gemeente investeert 4226 euro in uitbreiding Molenbeekvallei

De gemeenteraad van Boechout heeft de subsidiëring goedgekeurd die dient voor de aankoop van een perceel van ruim 4400 m2 achter Don Bosco Vremde. Met de aankoop van het perceel, dat deel uitmaakt van het natuurgebied Molenbeekvallei, is een investering van 4226 euro gemoeid.

Lees meer...

GvA | Stichter Natuurpunt Land van Reyen overleden

In een kort artikel wordt het overlijden van Bert Andries belicht in bijzonder zijn rol en betekenis voor onze vereniging en de natuur van Boechout en omstreken.

Lees meer...

GvA | Steeds meer vleermuizen in Fort 4

De populatie aan vleermuizen die overwintert in Fort 4 in Mortsel is opnieuw toegenomen. Dat blijkt zo uit de recente vleermuistelling van Natuurpunt.

Lees meer...

GvA | Hou je honden aan de leiband voor reekalfjes

Gazet van Antwerpen van 17 juni bericht over de reekalfjes en ons verzoek om de jonge diertjes niet te storen, zeker de hond aan de leiband houden!

Lees meer...

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 
Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.