Onderzoek van de poel in Klein-Zwitserland 2022

Fred, conservator van Klein-Zwitserland, doet verslag van het poelenonderzoek dat ze uitvoerden in Klein-Zwitserland Noord op 19 juni 2022. 
Hoewel de poel leidt onder de plantengroei aan de rand van de vijver, was er toch een verrassende vondst!

Lees meer...

Zelf een ecologische amfibiënpoel aanleggen

Een ecologische vijver vol leven creëren in je eigen tuin klinkt als een hele opgave met veel onderhoudswerk achteraf. Niets is minder waar: één weekend en een bescheiden budget leveren al een geweldig resultaat!

Lees meer...

Drama dreigt voor Vlaamse salamanders

Voor het eerst werd in Vlaanderen bij salamanders een dodelijke schimmelziekte aangetroffen. Als de schimmel er in zou slagen om zich verder te verspreiden, zou dit dramatische gevolgen kunnen hebben. Welke voorzorgen wandelaars en natuurliefhebbers kunnen nemen, lees je in het artikel van Natuurpunt.

Lees meer ...

Amfibieën herkennen

150107 Li Pad mini

Wens je de meeste amfibieën te leren (her)kennen die in onze omgeving voorkomen? Dan zal onderstaand document in PDF-formaat je zeker helpen. Met dank aan hylawerkgroep.be Op deze website kan je nog meer over deze diertjes lezen en leren. Zeker bekijken!

Document \"Amfibiën herkennen\"

Nieuwe amfibieënpoel in de Molenbeekvallei

101023-Lvr-Bo-Mbv MBV102010023De Molenbeekvallei is weer een amfibieënpoel rijker. Met de nodige vergunningen lieten we de poel vlakbij de kijkhut graven. Bedoeling is water- en weidevogels te lokken, zodat iedereen ze vanuit de kijkhut nog beter kan observeren. En uiteraard ook als voortplantingsplaats voor amfibieën en libellen.

Lees meer...

Deel deze pagina via:
Schrijf je in op onze nieuwsbrief
 
Mis geen activiteit en blijf op de hoogte van het laatste nieuws
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in.
Lees hier hoe wij jouw privacy respecteren.