Laat je kinderen de nieuwe wandelweg en de omliggende nieuwe natuur ontdekken op zaterdag 17 september! 

We citeren: Gazet van Antwerpen en het trio op bijgaande foto.

“De opening van deze trage weg moet gevierd worden.” aldus burgemeester Koen T\' Sijen (PRO), schepen sport Rudi Goyvaerts (PRO) en Frank Adriaensen (beleidsverantwoordelijke Natuurpunt Land van Reyen).

Frank Adriaensen, benadrukt dat het prettig samenwerken is met het gemeentebestuur. “In vele dossiers zitten we op dezelfde lijn. Wat we hier verwezenlijken mag gezien worden".

Op 17 september neemt de gemeente Boechout drie nieuwe trage wegen in gebruik. “Ze sluiten aan op een oudere, bestaande weg, die vernieuwd werd en op het nieuwe looppad rond Sportpark Sneppenbos”, legt Goyvaerts uit. “De prachtige Molenbeekvallei achter het sportpark wordt zo gedeeltelijk ontsloten\".

”Met de gedeeltelijke ontsluiting van de Molenbeekvallei is een investering gemoeid van 80.000 euro. “De grond was eigendom van Natuurpunt en de gemeente”, legt Adriaensen uit. “Er waren slechts twee partijen nodig om tot een vergelijk te komen.”

Of de imposante sporthal en de drie voetbalvelden niet met alle aandacht gaan lopen? “Ik ben ervan overtuigd dat dit wel eens snel kan veranderen”, vindt Goyvaerts.“Het wandel- en joggingpad zal zeker en vast een enorme aantrekkingskracht uitoefenen op de recreatieve sporter. De nabijheid van een cafetaria is bovendien een extra reden om je sportschoenen nog eens aan te trekken. Op het terras van de cafetaria heb je een prachtig zicht over het natuurgebied.” 

'Met wat geluk kan je hier een reebok zien! ' zei Frank Adriaensen nog.

 


Wandel mee met Natuurpunt Land van Reyen en graag laten we de kleinsten hier de natuur verkennen met een leuke kinderwandeling. Alle kindjes; van kleuters tot en met lagere school (3 tot 12 jaar), zijn welkom! Wandelwagens kunnen zeker mee.
Gids is niemand minder dan Stevie Vanoystaeyen.

We spreken af om 13 uur op de parking aan het Sneppenbossportcomplex.
Einde wandeling 14:30 uur.
Napraten in het gloednieuwe sportcomplex.

Hopelijk tot dan!

160915 GvA Boechout Kinderwandeling

Deel dit via:
Inschrijven nieuwsbrief
Mis geen activiteit, blijf op de hoogte van het laatste nieuws en ontvang onze nieuwsbrief Het Oranjetipje
captcha 
Werken in én voor de natuur? Vervoeg je bij andere vrijwilligers van onze beheerteams en schrijf je hieronder in. Dan verwittigen we je wanneer we op het veld gaan werken.
captcha 
Vul in het laatste veld de 3 blauwe tekens in!